неделя, 28 юни 2009 г.

Тестостерон

Пиеса за отношенията между мъже и жени, обобщени в репликата: "Жените са курви." Лайтмотив - жените могат да изберат някого по социални критерии (пари, обществено положение и тем подобни) и лесно да си разтворят краката, докато на мъжете това им било чуждо. За тях всичко е любов.
Историята - несъстояла се сватба, на която булката заявява обичта си към друг, хвърля се в нечии прегръдки и за да бъде честта на младоженеца защитена, става грозен бой, от който в ресторанта отиват бащата, брата, младоженецът, кумът, разцелуваният непознат и пребилият го мъж. Сервитьорът е младеж с афинитет към бързите свалки, включително с алкохола. Истината, разбира се, е някъде там. Изплува сред разказаните житейски истории.
Не помня на кого е постановката, актьорите са изцяло мъжки състав.
Не помня и откога не съм се смяла толкова. С глас. До сълзи. Сякаш се върнах в училище, във времето, в което ни тресеше пубертетът и слушах задявките на съучениците си. Имаше откровени, но смешни простотии и някои истини, подхвърлени полугласно.
Отдавна не съм търсила виновника за разминаването между мъже и жени, не съм и склонна да обобщавам. Мислим себе си за различни, но като цяло реагираме еднакво. Добре е да си дадем сметка, че двата пола просто мислят по различен начин. Разминаването тръгва оттук - единият казал, а другият - не чул. Единият направил, но другият - не разбрал.
Да пием за онези, които си казват всичко направо.

Няма коментари: